Behandlinger

21-24 år

Hos oss betaler 21-24 åringer kun 25% av Helse- og omsorgsdepartementets takster. Tilbudet gjelder fra det året du fyller 21 år og ut det året du fyller 24 år. Ordningen finansieres i samarbeid med Trøndelag fylkeskommune. Bleking av tenner har ikke HOD-takst og må betales fullt ut av pasienten selv.

Ordinær undersøkelse

Ved en ordinær undersøkelse ser tannlegen over alle tenner, samt tannkjøtt og slimhinner. Ved undersøkelse må det i tillegg tas røntgenbilder for å kontrollere området mellom tennene, beinnivå og ved behov av røtter og området rundt røttene. Ved behov vil det bli utført rens av tenner og tannkjøtt i tillegg til undersøkelsen og nødvendige røntgenbilder.

Akutt tannlege og tannlegevakt

Vi tilbyr time på dagen når du trenger hjelp med tannpine eller knekt tann. Bestill time her på vår nettside eller ring oss på 73 91 13 13.

Implantat

Om du mangler en eller flere tenner er det mulighet for å sette inn et implantat, en skrue av titan, slik at tapt tann blir erstattet. Implantatbehandling utføres smertefritt ved å sette lokal bedøvelse. 

Tannbleking

Bleking av tenner er svært etterspurt hos oss og vi kan derfor tilby tannbleking til byens sannsynligvis rimeligste pris. Nesten alle tenner kan blekes, men tannlegen må bedømme situasjonen og se om tennene trenger behandling først. Bleking ikke er skadelig om det utføres på riktig måte. Du må ha en undersøkelse med røntgenbilder og være ferdig behandlet før du kan bleke tennene.

Tannlegen tar avstøpning av tennene dine og lager deretter en tilpasset blekeskinne som du får med deg hjem sammen med blekemiddel til flere behandlinger og informasjon om hvordan du skal gå frem. Vi har både nattbleking og dagbleking. Har du dyp misfarging kan du behandle tennene flere ganger til du oppnår ønsket resultat, men har du relativt lyse tenner holder det med bare noen få runder.

Hvite fyllinger

Vi legger kun hvite, tannfargede fyllinger i plastmateriale. Har du gamle sølvgrå amalgamfyllinger fra tidligere kan vi bytte disse ut med hvite fyllinger.

Fjerning av visdomstenner

De fleste får visdomstenner. De som ikke har plass eller får vondt i visdomstennene, må fjerne dem. Visdomstenner fjernes ved vanlig tanntrekking eller ved et lite og enkelt kirurgisk inngrep. Det kommer an på hvordan visdomstannen ligger og hvor mye av den som synes. Dette kontrollerer vi med et røntgenbilde.

Det blir ofte satt noen sting som fjernes eller løses opp av seg selv etter ca en uke.

Allmenn tannbehandling

Vi utfører tradisjonell allmenn tannbehandling som fyllinger, rotfyllinger og forebyggende tannbehandling. Vi har også bred kompetanse og lang erfaring innen andre behandlinger som vi utfører ved behov. Vi tilbyr årlig innkalling.

Kosmetisk tannpleie

Misfarginger, mellomrom, ujevnheter, stygge fyllinger i framtenner og sorte amalgamfyllinger kan vi gjøre noe med. Det finnes flere muligheter å velge mellom innen kosmetisk tannpleie. Etter undersøkelse finner tannlegen i samråd med deg den beste løsningen.

Bittskinne

Det hender at vi biter tenner sammen eller gnisser tennene mot hverandre. Dette kan ofte være i forbindelse med stress og forekommer ubevisst og om natten. Om en sliter med stive og ømme kjeveledd eller hodepine kan bittskinne være løsningen. Bittskinnen dekker biteoverflaten på alle overkjevetennene. Ved denne bittskinnen tar man avstøpning som sendes tanntekniker som lager skinne innen ca. en uke.

HELFO refunderer deler av beløpet på hard bittskinne ved kjeveleddsproblemer.

Porselensfasetter

Porselensfasetter og skallkroner benytter vi når det er ønskelig med restaurering av tenner hvor det er bra med tannsubstans, og ønskelig med bedre utseende i front.

Dette er porselensskall som blir limt utenpå tennene. Lite tannsubstans trenger å slipes ned. Avtrykk tas og tanntekniker lager fasettene.

Fjerning av amalgam

Mange ønsker å fjerne gamle sølvgrå amalgamfyllinger. Når vi fjerner amalgam, lager vi et feste til ny fylling og legger inn et hvitt plastmaterial. Vi velger ut en hvit tone som passer dine tenner.

Restaurering av ødelagte tenner

Vi kan reparere selv de mest ødelagte tannsett ved hjelp av skånsomme og moderne behandlingsmetoder. Ta kontakt for en undersøkelse, så vil vi gå gjennom sammen med deg hvilke muligheter som finnes. Vi tilbyr blant annet implantat, kroner og broer.

Krone

Når mye av tannen er ødelagt er ofte krone den beste løsningen på lang sikt. En krone består ofte av rent keram(porselen), zirconia eller av en metallkjerne dekket med porselen. Kroner til fortenner består stort sett kun av porselen eller zirconia. Fargen tilpasses den opprinnelig fargen på pasientens tenner.

Først blir tannen slipt til for å gjøre plass til kronen. Deretter vil det bli tatt avstøpning av tennene som tanntekniker bruker til å fremstille kronen. Til slutt sementeres kronen fast hos tannlegen.

Bro

Hvis du mangler en eller flere tenner kan dette erstattes ved å lage en bro. Du vil da få kroner på nabotenner ved siden av tannen som mangler. Det lages et mellomledd/kunstig tann som henger fast i de to kronene.

Proteser

Hver enkelt protese/gebiss tilpasses den enkelte pasient. Behandlinger starter med avstøpning hos tannlegen. Deretter lager tannteknikeren protesen som tannlegen justerer til den sitter slik den skal. Delprotese brukes når man har noen egne tenner som man kan bruke. Når alle tennene er borte, lages en helprotese. Om du ikke klarer å bruke gebiss/proteser, eller ikke ønsker løse tenner, kan du få satt inn implantat. Snakk med tannlegen om dette.

Rotfylling

Vi må rotfylle tenner når det er blitt en skade på nerven, eller at den er død. Det er ingen grunn til å være engstelig for at behandlingen skal gjøre vondt. Behandlingen utføres med lokalbedøvelse og du vil ikke kjenne noe under behandlingen. Ved rotfylling fjerner tannlegen nerven, renser kanalen som nerven har vært i, og fyller opp med rotfyllingsmateriale.

Til slutt det fremstilles en plastfylling og som regel en krone som erstatning for den skadde tannkronen.

Priser

Årskontroll/allmenn undersøkelse 690,-

BW røntgenbilde 220,-

Røntgenbilde 220,-

Konsultasjon/akuttkonsultasjon 790,-

Enkel rens i forbindelse med årskontroll/undersøkelse 590,-

Hygienetiltak 490,-

OPG panoramarøntgen 890,-

Bedøvelse 220,-

Grundig rens 1790,-

Hvit fylling, kompositt 1 flate 1290,-

Hvit fylling kompositt 2 flater 1790,-

Hvit fylling kompositt 3 flater 2190,-

Hvit fylling kompositt 4 flater 2790,

Trepanering, fjerning av kronepulpa, innlegg og midlertidig fylling  1790,-

Rotfylling tann 1 kanal 4890,-

Rotfylling tann 2 kanaler 5490,-

Rotfylling tann 3 kanaler 7290,-

Rotfylling tann 4 kanaler 7490,-

Tillegg ved revisjon 1290,-

Krone 7990,-

Krone estetisk sone 8990,-

Bondet skallkrone 8990,-

Bondet porselensfasett  8990,-

Fiberstift inkl konus 2490,-

Bropillar 7990,-

Broledd 7990,-

Tannbleking, begge kjever 3990,-

Tannbleking, en kjeve 2990,-

Enkel fjerning av tann/visdomstann 1490,-

Kirurgisk fjerning av tann 4490,-

Kirurgisk fjerning av visdomstann 4490,-

Etterkontroll/suturfjerning 390,-

Implantat kirurgisk innsetting 19490,-

Krone på implantat 19490,-

Kirurgisk innsetting av påfølgende implantat i samme seanse 14490,-

Tannkjøttsundersøkelse 590,-

Tannkjøttsbehandling 1790,-

Tannkjøttskirurgi 590,-

Helprotese(gebiss) 19990,-

Helsett(helprotese oppe og nede) 28990,-

Partiell protese 19990,-

Snorkeskinne  9990,-

Bittskinne ved kjeveleddsproblemer 3990,-

Beskyttelsesskinne 5990,-

Resept 390,-

Isolering av arbeidsfelt kofferdam 490,-

Det tilkommer gebyr på 790,- pr påbegynte halvtime ved avbestillinger etter kl 12:00 arbeidsdagen før timeavtale og ved ikke møtt til time pga sykdom eller glemt timeavtale.

Etter en undersøkelse kan vi gi skriftlig kostnadsoverslag på videre behandling.

HELFO: Noen pasientgrupper har krav på hel eller delvis refusjon fra folketrygden på utført behandling. Tannlegen vurderer etter bestemte retningslinjer hvem som har rett på slik refusjon. Vi har direkte oppgjør slik at du slipper å søke selv.

Betaling foretas etter hvert besøk med bankkort.

Valentinlyst Senter
Anders Estenstads veg 14
7046 Trondheim

Telefon 73 91 13 13

Medlem av:

Utvikling og design: kl1.no